Skip to main content

Rólunk

 www.ced.hu

Magyarország közép-európai exportpromóciós és gazdaságfejlesztési törekvéseinek operatív megvalósítását a Külgazdasági és Külügyminisztérium háttérintézményeként a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. látja el teljeskörűen.

A környező országokban, illetve Lengyelországban, Csehországban és Olaszországban működő összesen 23 külképviseletünk, valamint a hazánk megyeszékhelyein tevékenykedő irodáink révén pontos képpel rendelkezünk mind a kereslet, mind pedig a kínálat tekintetében. Célunk, hogy ezeket összehangolva elősegítsünk a magyar vállalkozások sikeres külpiacra lépését, ezáltal pedig hazánk exportvolumenének bővülését, a régió gazdasági versenyképességének fokozását.

Széleskörű, a kereskedelmi folyamatok valamennyi szegmensét lefedő szolgáltatási portfóliónkat a magyar vállalkozások igényeihez, illetve a nemzetközi trendekhez szorosan illeszkedve alakítottuk ki. Mindez biztosítja, hogy valamennyi partnerünk – méretétől és exporttapasztalatától függetlenül – a leghatékonyabban vehesse igénybe eszközrendszerünket, amely kiterjed többek között célzott partnerkeresésre és közvetítésre, konkrét exportlehetőségek monitorozására, regionális szakkiállításokon való kedvezményes részvétel, illetve cégképviselet biztosítására.

A CED ezen túlmenően kiemelt szerepet játszik a Magyar Kormány által meghirdetett, a határon túli magyar lakta területek gazdasági versenyképességének növelését, a magyarság életszínvonalának javítását, valamint a régió megtartóerejének fokozását célzó Gazdaságfejlesztési Programok sikeres megvalósításában.

 

CSÍK LÁSZLÓ
ÜGYVEZETŐ