Skip to main content

Holló Company Kft

Cégnév:
Holló Company Kft
Székhely / Cím:
Ország:
Szerbia
Irányítószám:
25243
Város:
Doroszló
Utca, házszám vagy helyrajzi szám:
Zmaj Jovina 45
Cég bemutatkozása (min. 500 karakter):
A HolloCompany Kft. 2011-ben alakult azzal a céllal, hogy a Nagyrét Földműves Szövetkezet számára pénzügyi és logisztikai hátteret nyújtson mivel abban az időben a Nagyrét Szövetkezet tagjai nem tudták felvállalni pénzügyileg a silók megépítéséhez szükséges beruházásokat. A Holló család elvállalta, hogy megszerzi a pénzügyi forrásokat és a cég által épített silókat bérbe adja a szövetkezetnek. Mindezek mellett az évek során felépítette, hogy megszervezi a sertés tenyésztést, a faluban, és a termelők számára hizlalni való malacot, szak tanácsadást, takarmányt és megfelelő, technológiát biztosít, az értékesítési piac mellett.
A cég tevékenységébe tartozik a mezőgazdaság területén a kis és nagy termelők összekapcsolása, bérmunkák megszervezése, a fölösleges kapacitások átirányítása oda ahol szükséglet mutatkozik rá. Továbbá gabona nagykereskedelmét végezik, vajdasági szinten illetve biztosítják a termelők számára az input anyagot, ami a mezőgazdasági termeléshez szükséges. Vállalják a mezőgazdasági termékek fuvarozásának megszervezését és a gabona tárolását valamint szárítását is saját fuvareszközökkel, padlótárolóval és szárítóval. A cég célja hogy a termeltetés szervezésével, az input anyagot biztosításával és a piaci folyamatok felügyeletével a termelőknek megkönnyítsék a termelést, illetve, hogy a lehető legnagyobb árbevételhez segítsék őket, ami a közösség megmaradása szempontjából ma már elengedhetetlen.
A cég rendelkezik a szántóföldi növénytermesztéshez szükséges teljes precíziós gépparkkal, amelyet a saját földjei és a bérmunkában végzett földek művelésére használ.
Saját koncentrát keverő üzemmel rendelkeznek, mellyes mind a farm szükségleteire, mind pedig külső vevők számára készítenek elsősorban sertés, de más haszonállatok számára is koncentrátokat és premixeket.

2015-ben közös céget alapítottak a TopigsNorsvinDanubia Magyarország Kft-vel, mely a régió legnagyobb sertés genetika fejlesztő, ellátó cége. Ennek a partnerkapcsolatnak eredményeképp Szerbia jelentős haladást ért el a sertés genetikában, mivel a genetikai állomány nagyon alacsony szinten volt, amit sikerült a csúcsminőségű termékekkel javítani. Egy év alatt piacvezető lett a cég a sertés tenyésztéstőanyag ellátásában, Szerbiában mintegy 35%-os piaci aránnyal.
A cég rendelkezik egy kanteleppel, amely keretében a spermatermelés történik, illetve a nucleus állományból anyakoca egyedeket állítanak elő, amelyet a szerb piacon értékesítenek.
A cég életében a mérföldkő az 2019-es év volt, amikor is sikerült a Prosperitati Alapítvány támogatásával és részben banki hitelből megnyitni a 740 férőhelyes kocatelepet, amely kiszolgálja malaccal az integrációt, amelyben jelenleg mintegy 80 gazda vesz részt. A kocatelepen összesen 26500 malac kerül előállításra éves szinten, amelyet részben értékesítenek, de nagyobb részük hízlalásra kerül kiadásra az integrátorok számára, akik emellett mind a takarmányt a cégtől vásárolják, amelyet az a saját takarmánykeverőjében állít elő, mind pedig szükséges szaktanácsadást kapnak a teljes hízlalási folyamatban.
Adószám:
106901837
Cégjegyzékszám:
20702605
Fő tevékenység TEÁOR / NACE rev.2 kódja:
4623 - Élőállat nagykereskedelme
Kapcsolattartó neve:
Holló Ronald
Kapcsolattartó telefonszáma:
+381 25 5862400
Kapcsolattartási e-mail cím:
hollocompany@gmail.com
Forgalmazott termékek besorolása:
Mezőgazdaság